
Pancar çorbası nasıl yapılır? Bu haberimizde siz değerli hanımlar için pancar çorbasının tarifini veriyor olacağız. Şimdiden afiyet olsun.
Pancar çorbası nasıl yapılır? Bu haberimizde siz değerli hanımlar için pancar çorbasının tarifini veriyor olacağız. Şimdiden afiyet olsun.
Yöresel lezzetlerden birisi olan pancar çorbası, özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen bir besin. Ordu, Giresun, Rize ve Gümüşhane’de sıklıkla ve severek yenen bu çorba, tadıyla da insanları mutlu ediyor. Pancar çorbasının yanı sıra karalahana çorbası olarak da bilinen bu yemeğin Osmanlı döneminden beri var olduğu biliniyor. Bu meşhur lezzetin tadılması gerekiyor.
Pancar Çorbası için Malzemeler
Pancar çorbası yapmak için pek çok malzeme bulunuyor. Bu malzemeler arasında temel olan malzeme karalahana veya bir diğer ismiyle pancar olarak açıklanabilir. Bunun yanı sıra yemeğin tadının daha güzel olması için bazı ek malzemeler bulunuyor. Malzemeler şu şekilde yer alıyor:
- 1 demet karalahana
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 çay bardağı yarma veya bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
.jpg)
Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?
Karalahana güzel bir şekilde yıkanıp suyundan arındırıldıktan sonra ince ince doğranmalı. Karalahanalar doğrandıktan sonra suyun içinde bekleyip bir müddet dinlendirilmeli. Bu işlem gerçekleşirken soğanlar kabuğundan ayrıldıktan sonra minik minik doğranmalı. Sonraki aşamada tencerenin içerisine sıvı yağ, tereyağı, salça ve doğanmış olan soğanlar eklenmeli. Tencereye eklenen malzemeler güzel bir şekilde kavrulmalı. Kavrulduktan sonra üzerine yarma ve karalahanaları boşaltın. Bir süre karıştırın ve ardından su ilave edin. Bu süre zarfında fasulyeler eğer haşlanmadıysa haşlama işlemi uygulanmalı.
Pancar çorbası nasıl yapılır? Şimdi tarifin devamını anlatıyor olacağız. Tenceredeki ürünler kavrulduktan sonra haşlanmış fasulyelerin tencereye dökülmesi gerekiyor. Sonrasında baharatlar ve tuz eklenmeli. İşlemin bu kadar zahmetli olmasının nedeni tadının en iyi şekilde olmasını sağlamak. Sonraki aşamada mısır unu ile tenceredeki suyun bir kısmı birleştirilir ve ayrı bir kapta karıştırılır. Ardından tencerenin her yerine dökülür. Çorba piştiğinde yenecek kıvama gelir. Afiyetle yiyin.




























Yorum Yazın